torstai 28. lokakuuta 2010

Jasusta agilitykoira!

Olisin halunnut aloittaa agilityn Jasunkanssa jo silloin, kun tuo oli vielä pentu, mutta en kuitenkaan voinut, koska koiranhan pitää olla vähintään vuodenikäinen ennen, kuin voi agin aloittaa.. Siitä huolimatta opetin Jasua hyppäämään esteitä, koska ajattelin, että siitä taidosta voisi olla hyötyä, kun sitten joskus aloitan agilityn. Parinpäivän päästä tuosta kuulin, että noin nuorella pennulla saattaa lihakset ja luut vaurioitua, jos hypyttää sitä liian aikaisin. Tuotahan en tietenkään toivonut, joten hyppytreenit loppuivat siihen paikkaan.

Nyt kun Jasulla on ikää melkein kaksi vuotta, niin päätin vihdoin ilmoittaa Jasun agilityn alkeisryhmään. Ensimmäinen tunti meillä oli luento, eli sinne ei sitten koiria otettu.. Viikon päästä tuosta meillä oli toinen tunti koirien kanssa. Pelotti vähän, että mitenköhän meidän herra mahtaa käyttäytyä tai keskittyä, kun toisia koiria on mukana.. Aluksi tein Jasunkanssa joitakin lämmittely- harjoituksia n. 10min. Tuo ei aluksi meinannut onnistua, koska huoneessa oli niin paljon muiden koirien hajuja. Onneksi sitten, kun hajut oli haisteltu, alkoi menemään paremmin ja Jasu alkoi keskittymään hyvin. Lämmittelyn jälkeen pääsimme treenaamaan ensimmäistä hyppyestettä. Tuohan oli Jasulle helppo nakki, kun sitä oltiin treenattu kotonakin :) Toinen este, mitä harjoiteltiin oli pöytä. Aluksi vain heittelin pöydälle namipaloja, jotta Jasu oppisi, että kun menee pöydälle, niin saa namin.
Sitten, kun tuota oltiin jonkinaikaa harjoiteltu, niin pidensin aikaa, eli kun Jasu meni pöydälle, niin sen piti ensin istua siinä n. 10s ja sitten sai vasta namin. Olin kyllä tosi ylepeä Jasusta!!

2 kommenttia:

  1. Miten teidän agility menee nykyään? Meinaan ku ite harrastan agilityä mummini cottonin kanssa,ja kiva kuulla että on muitakin puuvilloja lajin parissa! Koira täytti joku aika sitten kolme,ja aloitettiin agility kun se oli jotaki alle vuoden..nyt ollaan kisattu virallisia startteja lähemmäs 20 ja yksi luva pohjalla:) onko jasulla agilityssä vauhtiongelmaa/ joku ongelma este? Meillä on vauhti ongelma,nollaratoja olis muuten tuhat ja sata mutta kun herra kipittää yliaikaa..meillä oli myös yhdessä vaiheessa ongelmana keinu,herra pelkästään jo pelkkää ääntä nii ettei voinu olla keinun kans samassa huoneessa...:D ollaan onneks päästy jo yli,nyt keinu on perfect:) ihana cottoni kyl tuo Jasu:) päivittelehän agilityjuttua,kun seurailen niin kiva lukea muistakin puuvilla agitykeistä!:)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla jäänyt ihan näkemättä viestisi, pahoittelut siis! Me ei enää olla agilityradoilla käyty, kun vaan silloisilla kursseilla, mitkä kesti sen kuukauden suunnilleen. Käytiin parina vuonna, mutta sitten se jäi kun aika ei riittänyt enää ja se innostus jäi osittain myös. Silloin kun käytiin, meni Jasulla ihan kivasti ja näytti kyllä tykkäävän, mitä nyt itse toisinaan menin sekaisin esteissä ja ohjeistuksessa :)

      Poista

Jasu kiittää kommentistasi